Mediation

Steiger02

Jullie hebben alles al geprobeerd maar komen er samen niet uit. Dit wil je wel of je kan niet anders. Je wil op een goede manier met elkaar om kunnen gaan of gezamenlijk een punt achter dit hoofdstuk kunnen zetten. Met een mediator is dat haalbaar en vaak veel eenvoudiger dan men denkt.

Wij zien er op toe dat jullie weer op een constructieve manier in gesprek gaan. De werkelijke oorzaak van het probleem komt boven tafel. Hierbij is er ruimte voor boosheid, frustratie, angst en verdriet. De mediator zorgt voor rust en inzicht en is waar nodig hard en confronterend. Je kan allebei aangeven wat je wilt, waarom je dat wilt en hoe je dat voor je ziet. Vanuit daar werken jullie samen aan een duurzame en optimale oplossing. Vervolgens maken jullie afspraken voor de toekomst.

Wij richten ons voornamelijk op samenwerkingen en relationele conflicten. Waar het om draait is dat twee partijen, met wat voor relatie dan ook, niet met elkaar door één deur kunnen. De keuze voor mediation is in essentie veelal dezelfde: jullie willen er samen uitkomen, maar je weet niet hoe. Advocaten en rechtszaken kosten veel geld en tijd en het gevecht is vaak alsnog niet afgelopen. Dit wil je voorkomen. Mediation is vertrouwelijk, snel, goedkoop en haalt de ruzie uit het conflict. Een mediationtraject heeft doorgaans tussen de twee en zeven gesprekken nodig.

Thuis in gesprek

Wij bieden de optie om de gesprekken thuis te voeren. Daar waar jullie je prettig voelen. Op deze manier hoeven jullie de stap naar een eerste gesprek niet zelf te zetten. Wij zetten deze stap graag voor je. In het bijzonder heeft dit de voorkeur wanneer het voor iemand lastig is onze locatie in Amsterdam te bezoeken. Wel is het van belang dat beide partijen het eens zijn met de locatie. De mediator zal dit ook checken. In verband met reiskosten kan er bij sessies aan huis gekozen worden voor een langer gesprek.

Wil je een punt zetten achter jullie conflict? Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak via info@scopecoaching.nl.

MTi_50