Over Scope

scope11

Scope is een collectief van ervaren coaches, trainers en adviseurs die zijn gespecialiseerd in professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij richten ons op het coachen en trainen van young professionals in de onderwijssector en het bedrijfsleven. Daarnaast bemiddelen (mediation) we in conflicten bij arbeids- en familiezaken.

Ruben Smith Hester Morssink View Hester Morssink's LinkedIn profile
Ruben_175_Tijdens mijn studie Psychologie heb ik me gespecialiseerd op het gebied van training en ontwikkeling. Daarna ben ik werkzaam geweest bij een verslavings-kliniek, waar ik kennis heb gemaakt met cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering. In 2013 heb ik mij gespecialiseerd tot mediator bij het MTi. Naast mijn werk bij Scope werk ik als gedragswetenschapper en docent Arts-Patiënt Communicatie bij de huisarts-opleiding van het AMC.

Mijn passie ligt bij gesprekstechnieken en de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Hoe komt het dat mensen vastlopen? Wat maakt het probleem ingewikkeld terwijl de oplossing soms eenvoudig kan zijn? Mijn stijl is te omschrijven als vertrouwd, eerlijk en doelmatig. Daarbij ben ik analytisch en confronterend. Ook humor is een onmisbaar element, zeker wanneer dit een uiting is van acceptatie en progressie.

Werkterrein:

 • Interpersoonlijke communicatie
 • Interpersoonlijke relaties
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Gesprekstechnieken

Hester_175_Na mijn studie Communicatiewetenschap heb ik tien jaar in het hoger onderwijs gewerkt als docent, trainer en studie-begeleider. Gedurende deze periode heb ik mij gespecialiseerd tot coach aan de School voor Coaching en heb ik ervaring opgedaan met het trainen en het coachen van professionals. Naast coach ben ik momenteel werkzaam als studie-adviseur aan de Universiteit van Amsterdam.

Het mooiste van coaching is voor mij de beweging die ontstaat bij de ander. Doelen formuleren, nieuw gedrag uitproberen, grenzen verleggen: het is bijzonder wat je vaak al met een paar gesprekken kunt bereiken. Er is een gezegde: “Dat wat je negeert blijft, wat je bekijkt verdwijnt”. Dit vind ik de kern van coaching. Samen met een coach onderzoek je waar je vastloopt, wat er in de weg zit. Op het moment dat dit helder en bespreekbaar is, ontstaat er vertrouwen en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. De gesprekken met mij zijn dynamisch, levendig en down-to-earth. Als coach ben ik enthousiast, eerlijk en doortastend. Daarbij vind ik het belangrijk dat je op je gemak bent en het gevoel hebt alles te kunnen bespreken.

Werkterrein:

 • Coaching van docenten in het hoger onderwijs
 • Competentiegericht coachen voor professionals
 • Loopbaancoaching
 • Studieloopbaanbegeleiding (o.a. vragen omtrent studiekeuze, richting bepalen tijdens/na studie, motivatie- en/of planningsproblemen)
Emiel Martens
Emiel175Na mijn studies Mediastudies en Sociale Geografie ben ik aan de slag gegaan als docent-promovendus aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende deze periode heb ik mij tevens gevestigd als onder- nemer in de creatieve sector, eerst met culturele stichting Caribbean Creativity en later met media- en communicatie-bureau Gasten in je Gezicht. Momenteel ben ik werkzaam als docent, onderzoeker en producent op het gebied van media en communicatie. Naast media en communicatie heb ik mij gespecialiseerd in talentontwikkeling en competentiemanagement van studenten, afgestu-deerden, docenten, onderzoekers en creatieve ondernemers.

De trainingen die ik verzorg bevinden zich dan ook op het snijvlak van deze twee gebieden. Ik richt me hierbij vooral op het activeren, profileren en verbinden van mensen door middel van (sociale) media en (online) communicatie. Mijn doel is om mensen te faciliteren, inspireren en motiveren om hun kwaliteiten optimaal te benutten en zichtbaar te maken. Mijn trainingen worden gekenmerkt door een informele sfeer en veel interactie en ruimte voor eigen casuïstiek. Het gaat er steeds om dat jouw specifieke wensen en behoeftes worden behandeld. Daarnaast is het ook mogelijk om een individueel coachingstraject met mij in te gaan.

Werkterrein

 • Talentontwikkeling en competentiemanagement
 • Personal branding
 • Online profilering via sociale media
 • Presenteren en netwerken
 • Adviseren van startende (creatieve) ondernemingen en organisaties